dimarts, 24 de gener del 2012

La35, lluminària de penja-robes



Aquest és l’últim projecte-disseny amb el que he estat treballant, la “La35”. Aquesta lluminària ha estat pensada i realitzada per un lloc concret, el menjador de casa els meus pares. Feia molt temps que rumiava com dissenyar una làmpada amb suficient personalitat per condicionar un espai clàssic, però que a la vegada que tingués una línia suficientment moderna. Aquest va ser el repte que em va motivar a començar a treballar amb materials reutilitzats, i buscar un resultat innovador, original i únic.

Aquesta làmpada forma part d’una tipologia de lluminàries ja estudiada per dissenyadors com Alex Witko i Courtney Hunt (http://www.organelledesign.com/), Project 101... però en aquest cas les necessitats de l’emplaçament han conduit el disseny cap a una extrema lleugeresa, i molta potencia formal. El material escollit ha sigut un penja-robes de fusta (en aquest prototip s’ha utilitzat el model Bumerang de ikea), les seves grans dimensions així com el seu pes contrasta amb la seva flotabilitat i lleugeresa en l’espai. 



La senzillesa formal que resulta, s’intenta transmetre amb el seu nom, La35, que lluny d’una gran originalitat fa referència a la seva composició, 35 penja-robes i per tant la descriu perfectament. 







 


Per concloure comentar que aquests tipus de lluminàries realitzades amb un material reciclat com el penja-robes, caracteritzen l’espai des d’un punt de vista lumínic, però sempre amb una gran dosis d’originalitat. 

2 comentaris: